BMW Group kiest voor Vredestein-banden voor de nieuwe Mini Cooper-modellen

BMW Group kiest voor Vredestein-banden voor de nieuwe Mini Cooper-modellen

De BMW Group heeft gekozen voor Vredestein-banden als originele uitrusting voor de nieuwste Mini Cooper-modellen, waaronder de cabrio-, drie- en vijfdeursvarianten. De geselecteerde banden zijn de Vredestein Ultrac, Quatrac Pro en Wintrac Pro. Deze banden worden geproduceerd door Apollo Tyres in Europa en geleverd aan de Mini-fabriek in Oxford, Engeland.

De gekozen banden

Vredestein Ultrac

De Vredestein Ultrac (215/40 R18 89Y XL) is geselecteerd als standaard zomerband. Deze band biedt uitstekende grip, vooral op nat wegdek, en is ontworpen voor optimale prestaties bij warmere weersomstandigheden. Dankzij de innovatieve technologieën die in deze band zijn verwerkt, garandeert hij veiligheid en comfort tijdens zomerse ritten.

Quatrac Pro

De Vredestein Quatrac Pro (215/45 R17 91H XL) is de vierseizoenenband die wordt ingezet voor de Mini-modellen. Deze band is speciaal ontwikkeld voor allround prestaties en heeft meerdere testawards gewonnen vanwege zijn betrouwbaarheid in verschillende weersomstandigheden. Met zijn veelzijdigheid biedt de Quatrac Pro het hele jaar door veiligheid en comfort.

Wintrac Pro

Voor winterse omstandigheden heeft BMW gekozen voor de Vredestein Wintrac Pro (195/50 R17 89H XL). Deze winterband staat bekend om zijn uitstekende prestaties in zware winteromstandigheden, waaronder sneeuw en ijzel. Het geavanceerde loopvlakontwerp zorgt voor optimale grip en stabiliteit, wat essentieel is voor veilig rijden in de winter.

Productie en samenwerking met Apollo Tyres

De banden worden geproduceerd door Apollo Tyres, een toonaangevende bandenfabrikant met productiefaciliteiten in Europa. Deze samenwerking met BMW Group is niet nieuw; eerdere leveringen van Apollo Tyres waren gericht op BMW-modellen zoals de X1, X2 en 5-serie. Dit onderstreept de sterke relatie tussen beide bedrijven en het vertrouwen van BMW in de kwaliteit van Vredestein-banden.

Verkrijgbaarheid

Naast het feit dat de Vredestein-banden als originele uitrusting worden geleverd voor de Mini Coopers, zijn ze ook beschikbaar op de vervangingsmarkt. BMW Group-dealers bieden deze banden aan, waardoor Mini-eigenaren eenvoudig toegang hebben tot de originele uitrusting wanneer vervanging nodig is.

Met deze bandenselectie toont BMW Group wederom zijn focus op veiligheid, prestaties en comfort, ongeacht de weersomstandigheden waarin de voertuigen rijden.

Naast de levering van deze banden aan BMW, zijn de Vredestein Ultrac, Quatrac Pro en Wintrac Pro ook verkrijgbaar bij Albatros Banden. Wij bieden een breed assortiment aan banden, waaronder zomer-, vierseizoenen- en winterbanden van topmerken zoals Vredestein. Of u nu op zoek bent naar de perfecte band voor uw Mini Cooper of een ander voertuig, ons team van specialisten helpt u graag met het maken van de juiste keuze voor optimale veiligheid en prestaties onder alle weersomstandigheden.

Maak nu online een afspraak met ons of neem contact met ons op 0255511730.